INSIGHTS FOR GROWTH

Här hittar du poddar & artiklar!

 MEDIA: PODCASTS

Mindfully: Hållbart ledarskap

I det här poddavsnittet talar Axel Wennhall – medgrundare i Mindfully med Margaretha Öström. Vi pratar om resan att gå från att vara en aktör till att bli en observatör. Att upptäcka när vi jobbar emot oss själva, så att vi i stället kan jobba med oss själva. Att hållbart självledarskap är en balans mellan inre och yttre förutsättningar. Hur mindfulness tas emot i högpresterande miljöer. Om forskningen som visar diskrepansen mellan att ledare tror att de lägger fyrtio procent av sin tid på att ge feedback men i verkligheten bara gör det två procent. Om verktyget "bryt" för att skapa ett glapp mellan stimuli och reaktion och priset vi behöver betala för att lära oss det. Vikten av att ställa frågan varför, och om inre och yttre mål.

Margaretha avslutar sedan vårt samtal med att guida en meditation med fokus på andetaget.⁠

Hjärnpodden: Mindfulness i ledarskapet

I det här avsnittet pratar Kristina Bähr med Margaretha Öström som har skrivit om hur mindfulness kan gagna ledarskap genom att på olika sätt påverka vår pannlob och självmedvetenhet. Att vara medvetet närvarande kan öka förmågan att fokusera på rätt saker, minska risk för att reaktioner på våra naturliga emotioner kommer i vägen för våra relationer och beslut.

Samtalet handlar en hel del om erfarenheterna av mindfulness, effekterna i kropp och hjärnan och hur det kan ge nytta för ledarskap.

Mesh podd: Ledarskap & hjärnan

Vårt samhälle utvecklas mer och mer till att bli ett uppmärksamhetssamhället med ett outsinligt informationsflöde. Men vad gör detta med vår hjärna och hur mycket uppmärksamhetskapital har vi? Sverige ligger i topp sett till så kallade Brain Jobs (kunskapsintensiva jobb) där digitalisering och globalisering gör att kompetensen bolag behöver snabbt blir obsolet och kraven att prestera och vara relevant på individnivå ständigt ökar. Men vad gör det här arbetssättet med vår hjärna? Hur behöver ledarskapet och våra beteenden förändras? Och kan mindfulness och andra metoder hjälpa oss?

Detta och mycket mer samtalar vi om med Margaretha Öström.

 MEDIA: ARTIKLAR

Du hittar artiklar från Motivation.se här:

Artikel i Aftonbladets bilaga

Bli mer hållbar med mindfulness

“Jag blir så glad över de resultat som många upplever; från tidsbrist och stress till att investera tid i rätt saker. Och från att styras av bruset omkring till att själv ta kontrollen. Jag hoppas fler börjar träna sitt fokus, hjärnans uppmärksamhetsmuskel, för då kan vi prestera och må bra på ett hållbart sätt.”

Se tidning sida 11.

Artikel i VD tidningen

Så tränar du hjärnans exekutiva förmåga

Hjärnan är en träningsbar resurs, och det är ju ett positivt budskap! Vill du låsa upp dina exekutiva tillgångar, som är dina superkrafter som vd, så kan du göra det via meditation. Och ju mer du gör det, desto mer access till ditt uppmärksamhetskapital har du när du behöver det. Som ett bootcamp för din hjärna!

Intervju och artikel i Vd-tidningen.

Cissi Elwin hänvisar till min bok

Så kopplar du bort autopiloten

Fokusträning och självkännedom får dig att koppla bort autopiloten och sluta göra tusen saker samtidigt. Resultat: Du blir mer klarsynt och får mer gjort.

Läs intervju med Maja Bosnic, Business Development Director på Niras som blivit coachad av Margaretha Öström.

Artikel i Vd-tidningen

Skicka hjärnan på bootcamp!

Hjärnan är vd:ns främsta tillgång. Men när den används fel blir även ledarskapet ohållbart. Mindfulness lyfter både hjärnan och ledarförmågan till nya höjder.

En chef kan använda mindfulness för att bygga ett medvetet ledarskap, som innehåller ett större mått av fokus, målmedvetenhet och strategiskt tänkande.

Intervju och artikel i Vd-tidningen.

Se tidning nr 4 2022 s. 56-57.

Uppmärksamhetens kraft är vår tids verkliga superkraft

Vi lever i ett distraktionssamhälle där fokus är en bristvara. Omringad av ett ständigt informationsflöde handlar framgång idag om hur väl du förvaltar ditt uppmärksamhetskapital.

När vi tappar fokus agerar vi per automatik och låter autopiloten styra. Vi tar de lätta istället för de rätta besluten för oss själva - vilket kan föra in oss på en farlig väg mot stress och utbrändhet.

Se tidning sida 5.

Min mammas tips som ÄNDRADE ALLT!

DÅ: var jag fullständigt omedvetet inkompetent och ohållbar. Jag hade utvecklat panikångest och trodde stundtals att jag skulle dö.

IDAG: är jag mycket stolt över att få inspirera andra till ett mer hållbart liv och samhälle. Att vara på omslaget av en tidning gör mig stolt! Jag inser samtidigt ödmjukt att jag måste hållbarhetsträna livet ut. Vägen till ett hållbart liv är livslång.

DÅ: handlade det om min kortsiktiga överlevnad.

IDAG: har jag utvecklat större medvetenhet och kompetens. Idag kan jag vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle. Viktigt, inte minst i dessa oroliga tider! Hjärnan är ju förprogrammerad att upptäcka faror och hot så idag har många av oss än mer slagsida mot högre hot- och stressnivå i kroppen. Av stress blir vi tyvärr inskränkta och ser kortsiktigt på långsiktiga och komplexa problem. Idag är det viktigare än någonsin att vi hållbarhetstränar vår hjärna. Då har vi lättare att se andras perspektiv och vi blir mindre egoistiska. Egenskaper som behövs för att vi tillsammans ska kunna lösa globala, komplexa problem.

IDAG: har jag möjlighet att inspirera andra till ökad hållbarhet. Läs reportaget på s. 24-29. Där hittar du mammas tips som ÄNDRADE ALLT + enkla tips på hur du hållbarhetstränar din hjärna.

Tack fina mamma! ❤

Saltsjöbladets lokala boktips!

Att må bra och orka med

“Den här boken är skriven ur hjärtat. Jag arbetar dagligen med högpresterande individer som har höga ambitioner och jag ser ofta hur dessa arbetar hårt på ett ohållbart sätt.”

Se november 2021 sida 11.

Från ohållbar till hållbar

Min väg till medveten närvaro

Intervju kring min resa från att ha varit omedvetet inkompetent och ohållbar till medvetet hållbar.

“Vi är sällan här och nu. Antingen är vi i repris där vi ältar våra misstag eller i en science fiction-värld där vi tänker på saker vi ska göra. Tankarna är ofta jagfixerade och negativa.”

Se tidning sida 14.

Vikten av balans och fokus som soloprenör!

Egenföretagare? Fler än någonsin tar steget till att bli egen idag. Det ger frihet, men kan också innebära stor press.

I samarbete med konsultnätverket Mesh AB blev jag intervjuad av UNQUO kring hur man kan prestera och samtidigt hitta balans som egen företagare. Stress kan minskas med hjälp av förståelse kring hjärnans funktioner. När vi blir fast i bruset och styrd av negativa tankar då går vi på autopilot. Då reagerar vi oreflekterat vilket inte är hälsosamt och hållbart i längden.

Läs artikeln på unquo.com för tips på hur du hittar balans och fokus som soloprenör! Du är inte ensam!